- Dingen van de Dag - http://majoh.nl/weblog -

Recept: Gemarineerde aubergine met noedels

Dit leek me lekker, niet te ingewikkeld en redelijk snel klaar. En doordat ik ’s middags de aubergine al in de marinade had gezet, was het dat ook. Het onderstaand recept is voor 4 personen en vegetarisch. Natuurlijk heb ik het naar eigen smaak aangepast. Zelf gebruikte ik 1 aubergine en een half pak mie. Een onsje bevroren doperwtjes erbij en een handje vol in kleine stukjes gesneden harde, droge worstjes. Dat had ook stukjes salami o.i.d. kunnen zijn.

Ingrediƫnten

Voor de marinade

Bereiden
Meng de ingrediƫnten voor de marinade in een kom. Snijd de aubergines in grove blokjes en schep deze door de marinade. Afdekken en tenminste 15 minuten laten marineren. Langer is lekkerder.

Verhit daarna een wok of pan waarin je kunt koken en bakken, en schep hierin de aubergines met marinade. Zet in de tussentijd een pan water met snufje zout op, en kook de noedels. Voeg 50 ml water toe en kook de aubergine op middelhoge stand in ca 10 minuten gaar. Voeg de peultjes *& doperwtjes, stukjes worst toe en bak deze mee. Meng de sesamolie door de noedels.

12347854_10205113540148701_5217346157636824763_n

* Hier deed ik het anders dan het origineel:
De 50 ml water bleek behoorlijk veel te zijn; ik schepte het water er uit. Overigens duurde het gaar worden van de peultjes ook langer dan 3 minuten. De noedels deed ik bij het groentemengsel en mijn lief schepte het spul al wokkend door elkaar (aangezien m’n handen niet mee wilden werken). Sesamzaad tussendoor snel geroosterd, en eten maar.

Ik zou een tweede keer iets meer azijn in de marinade doen en geen chilisaus. Misschien wel chiliflakes of een schepje sambal om het geheel wat pittiger te maken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...