Recept: Citroencake

Een makkelijke cake, het origineel uit een boek van Donna Hay. Maar natuurlijk wat aanpassingen van mijn kant.

Ingrediënten

– 125 boter of zonnebloemolie
– 3/4 kop fijne witte suiker (basterdsuiker of poedersuiker)
– citroenrasp (maar dat heb ik nooit, want de citroenen zijn niet biologisch)
– 2 eieren, geklopt
– sap van een halve citroen, of een kleine limoen
– bekertje zure room
– 1 tl zuiveringszout (baking soda)
– 1 1/2 kop zelfrijzend bakmeel

Bereiden
Bekleed de cakevorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop met een mixer of garde de boter/olie met suiker lekker glad. Voeg de eieren & citroenrasp erbij. Dan de zure room toevoegen. Vervolgens het zelfrijzend bakmeel en het zuiveringszout. In de cakevorm gieten en direct in de voorverwarmde oven plaatsen, 40 minuten of iets langer tot de breinaald er droog uitkomt.

Afdrukken