Recept: Kipcurry

Er staat wel dat ’t een recept voor 4 personen is, maar wij kunnen dit makkelijk met z’n twee op! In het oorspronkelijke recept staat direct het recept voor couscous met cashewnoten beschreven, maar die doe ik even apart.

Ingrediënten

  • 8 drumsticks of kippendijen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kippenbouillon
  • 4 eetlepels gemalen, blanke amandelen

Voor de marinade:

  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 tl djinten (komijnpoeder)
  • 1 tl kardemon poeder
  • 1 tl koenjit (kurkuma)
  • 2 tl ketoembar (korianderpoeder)
  • 2 el zonnebloemolie

Voorbereiden
Meng de ingrediënten voor de marinade en leg de drumsticks hier in. Dek de schaal af en laat tenminste een half uur, maar het liefst een paar uur marineren op een koele plek.

Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook. Voeg de kip met de marinade toe en bak het geheel nog een minuut of 10 mee. Giet de bouillon erbij en stoof 25-30 minuten waarvan de 1e 15 minuten met het deksel op de pan. Laat het vocht daarna enigszins inkoken. Roer daarna de gemalen amandelen door het vocht om te binden.

Afdrukken