Recept: Viskoekjes met dragon

Ingrediënten
voor 4 personen

 • 450 gr aardappelen
 • 450 gr visfilet (witvis, zonder vel,  vers of uit de vriezer)
 • 2 el fijngehakte verse dragon
 • halfje citroensap, of rasp van een citroen
 • klontje boter
 • zout en peper
 • el mosterd
 • 1 el bloem
 • 1 ei, losgeklopt
 • 125 gr broodkruim (ik heb panko liggen en dat vind ik bijzonder lekker hierbij!)
 • plantaardige olie

Bereiden
Schil de aardappelen, kook ze in 15 a 20 minuten gaar. Kook de witvis in een laagje water (ze moeten net onder staan) gaar, haal ze uit de pan en laat ze even afkoelen. Evt. graten verwijderen als die er nog in zitten.  Maak er met de mosterd, klontje boter een stevige aardappelpuree. Prak de vis, dragon en citroen door de aardappelpuree en maak op smaak met zout en peper.

Maak nu  ronde koekjes van het mengsel. Doe de bloem, ei en broodkruim ieder op een apart bord. Bestuif de viskoekjes met bloem, haal ze door het ei en bedek ze goed met broodkruim. Leg ze op een bakplaat, dek ze af en zet ze minstens 30 minuten in de koelkast. Dat laatste duurt me te lang. Verhit de olie op een middelhoog vuur in de koekenpan, bak de viskoekjes aan iedere kant lekker bruin.

20150921IMG_5782i

Update:
De viskoekjes smaken heerlijk, maar zijn enigszins droog. Het is een idee om er piccalilly, of een sausje met mosterd, of dille met kappertjes o.i.d. bij te serveren.

Afdrukken