Uitersten

Vanochtend naar de laatste kijkdag bij de Oprechte Veiling​. Waarbij wel wat aardige schilderijtjes, maar opvallend is altijd weer die keihard, knallende voordeur, de rook- en zweetlucht. Heel vies eigenlijk. Twee dozen met fotospul (prachtige negatieven op glas), en de rest… ‘heb ik ’t nodig?’ Nope.

Daarna reden we door naar de tuinen van Beeckesteijn, alwaar we werden verwelkomd met ‘parkeren 2 euro’. Waarom dan? Ja markt… Ehh we komen voor de tuinen. tja. De tuinen zagen er mooi uit, goed onderhouden, we komen er wel vaker en graag. Maar voor de markt hoef je ’t niet te doen.

20150920IMG_3506a

Daarna Lief’s ouders op de thee; even gezellig. Hoewel vlak er voor dat gebeuren met die grasspriet in Pluisje’s neus; we zaten niet helemaal op ons gemak.

In de namiddag perstten we samen met de sapcentrifuge ongeveer 10 kilo appels uit. Voor de appelcider to be. Dat ging met z’n twee reuze snel; in anderhalf uur hadden we het spul klaar en done. De gist starter moet er nog bij, maar dan is ’t ook afwachten daarna. Leuk, zo samen.

Kortom, het was een dag van uitersten!

Afdrukken