Recept: Courgettesalade

IMG_5339i

Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten:

500 gr courgette
6 el olijfolie
2 rode uien, in smalle partjes
3 teentjes knoflook, in plakjes
2 el geschaafde amandelen
3 el citroensap
2 el honing
2 el gehakte (platte) peterselie

Bereiden:

Snijd de courgette in dunne, lange plakken. Bestrijk ze met een kwastje met olijf- olie en rooster in een hete grill- of koekenpan goudbruin. Wij hebben een klapgrill, dat gaat ook goed. Bestrooi met zout en peper en leg de plakken courgette in een schaal. Verhit de rest van de olijfolie en rooster hierin de ui en knoflook. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan goudbruin. Schep de ui, knoflook en amandelen door de courgette. Meng het citroensap met de honing en breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de courgette hiermee en bestrooi met de peterselie.
Variatie:

• Vervang de peterselie door bladselderij.
• Voeg extra 75 gram gewelde blanke rozijnen toe.

[Bron: Boodschappen 5-2015]

Afdrukken