Update

Halverwege het jaar 2009, of bijna zoiets…

 • Lief is inderdaad z’n baan kwijtgeraakt (met hem nog vele anderen), zoals we al een jaar lang zagen aankomen. Dat bracht deels opluchting, maar ook spanning met zich mee.
 • We besluiten dit jaar maar niet te gaan verhuizen, en het huis waarin we al langer wonen enigszins onder de loep te nemen op verbetering. Daar waar je leeft, moet je prettig wonen.
 • Mijn rug wordt steeds slechter.  Pijn is continue aanwezig en mij niet vreemd, maar beweging & bewegen wordt steeds minder. Op advies van een huisarts  heb ik me aangemeld bij het RCA Amsterdam. Daar bleek een wachttijd van ongeveer 14 weken. Inmiddels heb ik een intake gehad, ben tijdelijk doorverwezen naar en moet over ongeveer 10 weken terug met advies van de ‘rugmeneer’.
 • De drugsdealer a/d overkant is tijdelijk vertrokken, dat geeft enorme rust in de straat. We voelen ons veiliger en slapen er beter op. Hoewel, wat meer gordijnen om het s’ nachts donkerder te maken zijn erg praktisch gebleken.
 • De bewonerscommissie houd ik voor gezien. Helemaal nadat de voorzitter me enige zaken in de schoenen probeert te schuiven, en er vervolgens langs achterbakse wegen voor zorgt dat de boom van buurman G. flink ‘gesnoeid’ wordt.
 • Omaatje gaat verhuizen, en in die verhuizing hebben wij ons deel. Daarna kunnen we een dag of 4 in het huis van mijn schoonouders, wat een leuk idee is, maar toch niet helemaal een vakantiegevoel gaf. Helaas kunnen we voorlopig niet op vakantie.
 • Collega A. vertrekt en collega B. komt ervoor in de plaats. Collega A. is nog geen dag vertrokken, of collega B. trekt van leer en wijst  mij aan als zwarte p(r)iet. Daar leen ik mij echter niet voor, maar dat geeft ook een hoop gedoe.
 • Het is een hele mooie zomer! Veel warm en zon, en een klein beetje regen. Dus zijn we veel buiten, Lief om te rennen, maar ook genieten van de tuin. Pluisje is vaak buiten en verveelt zich geen moment.
 • Wij proberen af en toe een uitstapje te doen, hoewel gewoon door het park een ommetje maken ook erg fijn is.
 • Crosby, Stills & Nash waren geweldig!
 • De eerste bramen heb ik al gespot. Onze Japanse braam is aan het uitkomen.
 • ‘Lost’ is de nieuwe verslaving; gemiddeld 2 afleveringen op een avond, nadat we er eerst een heleboel achter elkaar keken. Tot ik alle hoofdrolspelers op de markt zag lopen 🙂
 • Mijn ouders zijn gezond en wel terug van vakantie gekomen; Lief’s ouders zojuist vertrokken.
 • Nieuwe en oude vriendschappen worden gemaakt of verdiept.

En zo kan ik nog even doorgaan. We hebben soms een turbulent leven, maar ‘never a dull moment’.

Afdrukken