Recept: Kalkoentournedos met knoflook-citroensiroop

Gisteren had ik zin om weer eens een nieuw recept uit te proberen. Dit recept vond ik in een blaadje van de Keurslager (daar komen wij haast nooit, maar liepen van de week per ongeluk langs).

Raar van dat soort recepten is, dat het plaatje altijd net even wat meer ingredienten bevat dan de beschrijving. Je mag dus je fantasie gebruiken om er zelf nog wat extra mee te doen, anders is zo’n recept toch een beetje saai…

Benodigdheden:

  • 4 kalkoentournedos (150 gr), in dit geval heb ik kalkoenfilet gehaald en ze zelf ingebonden met rolladetouw
  • 1 tl ras el hanout*
  • 2 el ollijfolie
  • 1 takje tijm; is een beetje weinig. Ik knipte 3 takjes uit de tuin, en deed er nog een theelepel gedroogd bij.
  • 3 citroenen; limoenen is ook lekker
  • 350 gr kristalsuiker
  • 1 bolletje knoflook (dat kunnen er best meer zijn!)

Als extra deed ik er bij:

  • Een stokje kaneel
  • 1 steranijs
  • 1 takje rosemarijn

Bereiding

  1. Snijd één citroen in kwarten en pers de andere twee uit. Doe de kwarten en het sap met een liter water, de suiker en een horizontaal doorgesneden knoflookbol in een grote braadpan. Breng aan de kook, temper het vuur en laat dit inkoken tot siroopdikte. Als het te dik wordt nog een beetje water toevoegen.
  2. Bind de kalkoentournedos op met een touwtje.
  3. Bestrooi de kalkoentournedos met zout, peper en ras el hanout en bak ze in olijfolie tot ze goudbruin zijn. Voeg ze dan toe aan de siroop en gaar ze zo nog 10 minuten door. Serveer de kalkoen met de citroenkwarten, wat tijmblaadjes, de knoflook en bijvoorbeeld nieuwe aardappeltjes in de schil.

Wij aten er champignons met groente bij (geroerbakt), en rijst. Rode druiven toe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken

2 reacties

  1. het antwoord heb ik zojuist verzonden per email:

    Beste meneer Vincent,

    Op dit moment heb ik geen interesse in het inschrijven op uw website Ptitchef.com. Ik zie daar de toegevoegde waarde niet van in.

    Maar vriendelijk bedankt voor het aanbod, en misschien bedenk ik me ooit. In de tussentijd wil ik u vragen niet meer met hetzelfde bericht op mijn weblog
    http://weblog.majoh.nl te reageren. (zie onder).

    Met vriendelijke groet,
    Rietje

  2. Goedendag

    Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

    We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

    Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

    Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar [censuur] om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

    Met vriendelijke groeten

    Vincent

    http://nl.petitchef.com

Reacties zijn gesloten.