Boek: Salem – Katherine Howe

Eerder sprak ik over het boek dat ik deze week in bijna 2 rukken (bijna 8 uur, een nacht en een ochtend) uitgelezen heb; ‘het verloren boek van Salem’. ‘Een familiegeheim’ (hebben we die niet allemaal, min of meer?) & ‘Een eeuwenoude vervloeking’ (die hebben we meestal min of meer niet), in een boek, geschreven door Katherine Howe. Waarom dit boek me zo aansprak?

Het boek heeft een hele mooie kaft, het verhaal is spannend (maar niet onvoorspelbaar), leest makkelijk en de invalshoek van het onderwerp vond ik boeiend.
De hoofdpersoon Connie is redelijk nuchter over ‘wazige’ zaken (vergeef me, er zijn mensen die daar anders over denken), en het is prettig geschreven (maar dat zijn wel meer boeken). De kaft en omslag zijn prachtig. Ook een reden om een boek te kopen. Nooit bij stilgestaan dat er ook tegenwoordig nog nazaten zijn van de ‘heksen’ die zijn verbrand in Salem! Maar dat lijkt wel logisch. Misschien het feit dat ik in jongere jaren altijd ‘heks’ genoemd werd? Ik had geen idee waarom.

Dat huis van Connie haar oma Temperance me overigens helemaal geweldig. Doe die mij maar, dan ben ik de komende jaren & onder de pannen, en volmaakt blij 🙂

Lees het zelf maar:
Het verloren boek van Salem
Het verloren boek van Salem
Katherine Howe

Meer info:

Afdrukken