Recept: Belgisch stoofpot van draadjesvlees

Awel, het is herfstbier tijd, en dan krijg ik tegelijk zin in stoofpotjes met donker bier. Aangezien de succadelappen in de aanbieding zijn deze week, maak ik een grote pan. De verschillen met onderstaande recept zijn; succadelappen, Oud bruin bier, tijm erbij en rode en witte uien door elkaar in halve ringen. Eens kijken of dit wat wordt 🙂

Ingrediënten:

500 gram magere runderlappen in stukken gesneden
4 uien in ringen
2 tenen knoflook in stukjes
1 eetlepel bloem
1 flesje Leffe bruin
water
2 runderbouillontabletten
3 gekneusde kruidnagels
2 laurierblaadjes
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels bruine suiker.

Bereidingswijze:

De uien en de knoflook zachtjes smoren in 2 eetlepels olie, tot ze bruin worden. Een eetlepel bloem erdoor roeren en afblussen met een scheut Leffe.
In een braadpan, het vlees rondom bruin bakken in olie en/of boter. De uien en knoflook erbij doen. De bouillontabletten boven het vlees verkruimelen. De rest van de Leffe erbij en dit aanvullen met water, tot het vlees net onder staat. De mosterd erdoor roeren en de rest van de kruiden toevoegen.

Het vlees een uurtje laten sudderen op een grote pit, met het deksel op de pan. Dan de bruine suiker toevoegen en de pan op een kleinere pit zetten. Het vlees doorroeren en nog 1,5 uur laten sudderen.

Afdrukken