Memory Lane maar dan anders

Besloten we zaterdag om zondag met de trein naar 020 te gaan, boekenbonnen mee, camera’s mee en hoppekee. Met de 17 naar de Ten Katemarkt, want ergens onderweg bedacht ik dat ’t leuk zou zijn om de Hallen te gaan bekijken. Een project in onze oude buurt die nogal wat voeten en jaren in aarde had.

Toch even door de oude straat, langs het oude huis ( gnagna de iep (waar de gemeentetuinman z’n bijl in zette) doet ’t prachtig, evenals de oude vlinderstruik, nog afkomstig uit de achtertuin van het Vondelpark. Maar verder was het een behoorlijke oude teringzooi. Ik hoef niet meer terug.

Door het Rijtuigenhof (jeu, m’n oude werk, daarin zit nu zwerfkei bewaking!), naar het Vondelpark op een nieuw stenen muurtje koude billen halen en een grijns op ons gezicht vanwege alles wat er langskwam

Langs Auckelien’s rode deur, daarachter heb ik ook heel wat voetstappen, bloed zweet en tranen liggen. Met de tram vanaf het Leidseplein naar het Koningsplein. Ja Scheltema, zo blij dat ze er nog is en daar maken we dan dankbaar gebruik van.

Daarna de z.g. bollenvelden door, bij m’n vaste verkoper mooie tulpenbollen gehaald en toen achterlangs Crea (wat geen Crea meer is) naar Kapitein Zeppos. Herfstbier en bitterballen. En jeeee wat waren we af en uit toen we een paar uur later weer thuiskwamen. Maar wél samen een heerlijke dag gehad.

Afdrukken