- Dingen van de Dag - https://majoh.nl/weblog -

Recept: Belgische stoofschotel met donker bier

Gisteren hebben we, hoewel wel een beetje laat, heel lekker gegeten. Recept uit m’n moeders kookboek, even snel op een kladje geschreven. Vervolgens vergeten mee te nemen en via scan van mijn baba toch nog in handen gekregen. Om je vingers bij op te eten 🙂

Ingredienten:

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 G. Bak de uien en de wortels en knoflook in de olijfolie tot de uien glazig zijn en haal ze uit de pan. Mix de blokjes vlees met bloem, zout en peper (kan in een zak, kan ook in een kom). Bak het stoofvlees dan in een scheutje olijfolie, tot je geen rood vlees meer ziet. Doe alles bij elkaar in een ovenschaal, even flink door elkaar roeren en dan de afgedekte schaal 1 3/4 uur in de voorverwarmde oven.

Je kunt er na de voorgeschreven tijd ook Kruidenballetjes bij doen (recept volgt). Dan moet de schaal onafgedekt nog een half uur stoven.
Ook kan je het geheel nog kruidiger maken met een stuk of 8 kruidnagels en jeneverbessen.