- Dingen van de Dag - http://majoh.nl/weblog -

Vakantiedag 2; Korenmolen & Huis te Eerbeek

Gisteren kwamen wij aan in ons huisje te Eerbeek, maar dat is een heel ander huisje dan waar we vandaag omheen liepen 😉 Redelijk vroeg reden we weg (ik had me donderdag de pppl gerend om al zoveel mogelijk ingepakt en verzameld te hebben, ’s avonds brachten we Pluisje weg; uit logeren bij opa & oma) en we waren er al om even voor tweeën. Gelukkig mochten we toch al naar binnen en bleek dat we een ‘upgrade’ hadden gekregen. Huh? Ja, het huisje was compleet nieuw ingericht! Incluis combi-oven, vaatwasser, nieuwe bedden en verlichting. Dat was een prima idee van de directie; moeten ze met al die huisjes doen 🙂

Anyway, zaterdag = boodschappendag. Dus haalden we genoeg voor 2 dagen maaltijden en drie dagen ontbijt. Vervolgens reden we naar de Korenmolen (of) Oliemolen in Eerbeek. We hadden er nog nooit van gehoord! Een leuke show kregen we daar met uitleg omtrent een oliemolen waar tegenwoordig vlasolie geperst wordt.

IMG_8479a

IMG_8480a

Daarna liepen we een rondje om de molen die op water draait, volgenden de spreng

M’n paddenstoelenverzameling heb ik ook weer kunnen uitbreiden

IMG_8513a

IMG_8499a

en rond het Huis te Eerbeek.

IMG_8529a

IMG_8534a

Aan het eind begon het te regenen en we hadden de rollende donder al horen aankomen. Dus zaten we weer op tijd in de Coertmobiel en tegen de tijd dat we bij ons Huisje te Eerbeek aankwamen, was het weer droog en konden we op ons terras borrelen met een knabbeltje en een boek. Vakantie is goed begonnen!