Recept: Bloemkoolsoep met blauwe schimmelkaas

Zoals al enige tijd geleden (Pasen!) hier het beloofde recept. Ondertussen is het in ons receptenboek al helemaal ingeburgerd 🙂

Bloemkoolsoep met blauwe kaas

  • 1 eetl olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 gr bloemkool, verdeeld in kleine roosjes & stukjes
  • 600 ml bouillon, van pot of tablet
  • 1 takje of eetl thijm
  • 5 takjes peterselie
  • 1 laurierblaadje
  • 200 ml room
  • 100 gr blauwe kaas, verbrokkeld
  • versgemalen peper
  • 3 eetl gehakte peterselie, maar lenteuitjes zijn ook lekker

Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui glazig. Voeg de bloemkool, bouillon, thijm en peterselie & laurier toe en breng het geheel aan de kook. Laat circa 15 a 20 minuten zachtjes koken. Verwijder de laurier en pureer de soep. Roer de room door de soep. Laat nog een paar minuten doorkoken en neem de soep van het vuur. Roer de verbrokkelde kaas erdoor en breng verder op smaak met versgemalen peper. Bestrooi met gehakte peterselie of lenteuitjes.

Lekker met Peterseliescones.
[Bron: Boodschappen 3-2009]

Afdrukken