Recept: Aspergerisotto

Recept voor 4 personen, maar wij hebben het met z’n 3-en ook schoon-op gekregen. Zeker nadat we de hele middag in de zon en buitenlucht hadden gezeten. Gezellig met Irene op het terras bij Edel. De eerste keer dit jaar.

Ingrediënten

 • 250 gram witte asperges (nee, niet van die luie dikke, maar van die leuke dunne Hollandse)
 • 300 gram paarse asperges (kun je eten zonder te koken!)
 • 1 grote gesnipperde ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 bakje julliennereepjes (stukjes ham)
 • half bakje champignons in plakjes
 • olie om in te bakken
 • 1 dl witte wijn
 • 300 gram risottorijst
 • 600 ml bouillon (kun je van een bouillonblokje en water maken)
 • 100 gram verse Parmezaansekaas, geraspt
 • Versgemalen zwarte peper
 • 3 handjes sla (rucolla of zoiets) ter garnering

Klaarmaken
Snij de kopjes van de asperges af, en hou die apart. Snij de witte asperges in stukjes (2 a 3 cm) en kook ze ongeveer 15 minuten beetgaar. Met koud water afspoelen en laten uitlekken. Intussen de paarse asperges in stukje snijden en apart houden.

De ui in & knoflook in de olie fruiten. Champignons en juliennereepjes toevoegen en even meebakken. Voeg dan de rijst toe en bak deze glazig. De wijn en de bouillon beetje bij beetje toevoegen aan de rijst. Laat de rijst 20 minuten op laag vuur gaar koken. Voeg na 15 minuten de aspergestelen toe. Breng de risotto op smaak met zout, peper en Parmezaansekaas. Garneer de risotto met de asperge kopjes.

En iets met fruit toe.

Afdrukken