- Dingen van de Dag - https://majoh.nl/weblog -

Recept: Bietencarpaccio

Al enige tijd lag er een pakje voorgekookte bietjes in onze voorraadkast en daar wilde ik iets lekkers mee maken. Nu ben ikzelf geen haringliefhebber, dus de geijkte bietensalade met haring zul je bij ons niet snel tegenkomen. Maar een bietencarpaccio (geen idee waar ik dat tegenkwam), vond ik wel leuk, en niet al te ingewikkeld. Je kunt ’t eten als voorgerecht, maar aten ’t als groente bij de hoofdmaaltijd afgelopen week.

Was de veldsla, goed uit laten lekken. Verdeel de veldsla over 2 bordjes. Snij de bietjes in hele dunne plakjes.  Leg deze op de veldsla. Hier overheen olijfolie en balsamico azijn. Rasp dan de pecorino over de bietjes en strooi de geroosterde pijnboompitten eroverheen. Een theelepel kappertjes per bordje, en klaar ben je.

Bietencarpaccio

Eet smakelijk.