Recept: Bietencarpaccio

Al enige tijd lag er een pakje voorgekookte bietjes in onze voorraadkast en daar wilde ik iets lekkers mee maken. Nu ben ikzelf geen haringliefhebber, dus de geijkte bietensalade met haring zul je bij ons niet snel tegenkomen. Maar een bietencarpaccio (geen idee waar ik dat tegenkwam), vond ik wel leuk, en niet al te ingewikkeld. Je kunt ’t eten als voorgerecht, maar aten ’t als groente bij de hoofdmaaltijd afgelopen week.

 • 1 pakje voorgekookte bietjes (kun je twee keer van eten) of 3 verse gekookte bietjes
 • stukje pecorino (harde kaas) om te raspen
 • 2 tl kappertjes
 • 3 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
 • scheutje balsamico azijn
 • scheutje olijfolie
 • pakje/zakje of ongeveer 2 bordjes vol veldsla

Was de veldsla, goed uit laten lekken. Verdeel de veldsla over 2 bordjes. Snij de bietjes in hele dunne plakjes.  Leg deze op de veldsla. Hier overheen olijfolie en balsamico azijn. Rasp dan de pecorino over de bietjes en strooi de geroosterde pijnboompitten eroverheen. Een theelepel kappertjes per bordje, en klaar ben je.

Bietencarpaccio

Eet smakelijk.

Afdrukken

3 reacties

 1. Hmm, in dat geval moet ik ze er misschien maar niet op doen, want eigenlijk hou ik helemaal niet van bietjes! Ik doe er juist zoveel mogelijk balsamico en olie en pitjes en kaas op om de bietjessmaak wat te verdoezelen. Tot groot verdriet van Pieter. 😉

 2. Ha Meike,
  ja, jij gaf de tip! Lekker hoor, alleen moet ik altijd uitkijken er niet teveel ‘dingetjes’ op te doe. De kappertjes trekken net even de smaak van de bietjes op, vandaar.

Reacties zijn gesloten.