Voorleesuurtje

Vos en Haas en het feest van Uil

Uil is jarig dit keer, dus maken ze met z’n drieën een feestje. Met ballonnen en taart. Vos vindt dat Uil kaarsen op de taart moet verzorgen dus Uil haalt er een paar. En zet ze op de taart. “Wordt Uil pas twee jaar?“, vragen m’n voorleeskinderen. Nee. Hij is niet TWEE en ook niet JAAR. Zegt Uil na enig nadenken. Dan steekt Haas de kaarsjes aan; Uil durft dat niet. “Heeft iemand van jullie weleens z’n vingers verbrand?” Dan snapt Uil niet waarom de kaarsjes eerst aan moeten, en daarna uit. En ze krijgen ruzie. En daarna leggen ze het weer bij. Moeilijk hoor, die regeltjes bij verjaardagen en partijtjes, maar kleuters van groep 1 & 2 kunnen je heel goed uitleggen hoe het wel of niet moet 🙂

Een prachtig getekend kinderboek met een duidelijk verhaal. Ze kennen en herkennen het allemaal.

Titel: Vos en Haas en het feest van Uil Reeks:
Auteur: Sylvia Venden Heede Aantal blz. 14
Illustrator: Thé Tjong-Khing ISBN: 9789020976588
Uitgever: Lannoo uitgavejaar 2008
Vertaler uit…: Leeftijd: + 3
Originele titel: AVI:
Thema’s: verjaardag, taart, kaarsen, wens Prijs: € 12,95
Afdrukken