Eropuit: Wandeltocht de 9 straatjes

Met Marianna had ik afgesproken om de route de 9 straatjes te gaan lopen vandaag, en we troffen elkaar om 13.00 uur bij het Homomonument bij de Westerkerk. Van daaruit keken we wat leuk was om te lopen; het was droog, maar er stond een behoorlijk koude wind.

Voor de grap liepen we eerst door het Keizerrijk (de krakersstraat, alwaar o.a. Vrankrijk waar ik vroeger als student nog wel kwam). Trek een hekwerk open…

Blijft bijzonder 🙂

Daarna begonnen we de echte route vanaf het Lieverdje bij het Spui en liepen een flink stuk met Zuid-Jordaan, 10e straatje erbij. Toen het begon te regenen dronken we koffie bij Café de hoek, waar de koffie en appeltaart lekker was, maar waar de ramen enorm tochtten en de kachel (al) uit stond. Sluiten na 14.00 uur, ach ja, het kan.

Nog een stukje Noord-Jordaan en een paar winkels waar we nog wat ideeën wilden opdoen, en uiteindelijk belandden we in Papeneiland, het op 2 na oudste café van Amsterdam. Boven mag je roken, beneden niet. Voor mijn dinnetje wel prettig, want die hoefde dan niet naar buiten. Lekker bijpraten, opwarmen onder het genot van een glaasje wijn. En na nog een glaasje wijn, waren we moe en voldaan, en hongerig.

Gelukkig hebben ze op het CS overheerlijke satékroketjes, dus dat kon ik niet laten. Eenmaal thuis, lustte ik wel een omelette op brood, mijn Lief at op z’n over-werk. Dat was jammer, maar niets aan te doen.

Afdrukken