Recept: Ham/Olijvenbrood

Afgelopen dinsdag heb ik het recept voor Ham/olijvenbrood van Culinette eens uitgeprobeerd. Het leuke aan het recept vind ik dat er geen boter of suiker in gaat, maar dat het wel smaakt alsof het bijna een soort cake is.
Van Buuf Ali had ik een tijdje geleden een potje groene olijven met amandelen op olie gekregen, die ik er doorheen deed, en we hadden nog een bakje Julienne-reepjes staan. Samen met de salade gerookte kip van Lief, konden we er twee dagen ruim van eten.

Ook voor een picknick binnenkort (als het wat warmer is buiten), is dit recept geweldig!

Ham Olijvenbrood met salade gerookte kip

Voor de liefhebber en het gemak het recept:

  •  4 eieren, schuimig kloppen
  • 150 ml droge witte wijn
  • 150 ml olijfolie
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram geraspte kaas
  • 200 gram ham in kleine reepjes of blokjes
  • 150 gram zwarte olijven
  • 150 gram groene olijven

Een brood- of cakevorm goed invetten. Oven op 190 graden voorverwarmen. Maak van de 1e vier ingredienten een glad beslag. Daarna alle overige ingredienten erbij en goed door elkaar roeren (de olijven heb ik heel gelaten), vervolgens in de bakvorm. Ongeveer 55-60 minuten bakken en hij is klaar. En inderdaad zoals Cornette schrijft, heb je dan een heerlijk brood.

Afdrukken