Voorleesuurtje

Vandaag wel wat langer dan een uurtje, want het was een iets langer boekje. M’n wekkertje ging bij elk groepje af, maar de kinderen weten gelukkig heel goed dat we dan nog tijd over hebben om het boek uit te lezen 🙂

Ik wil een Walvis – Bette Westera & Loes Tiphagen

Vandaag ging het over een jongetje Tim, die voor z’n verjaardag een verlanglijstje had gemaakt. Hij wilde maar één ding, een huisdier. En dat wilden z’n ouders nou juist niet. Niet in huis en niet in de tuin. Tim laat z’n ouders weten dat zijn vriendjes en vriendinnetjes allemaal dieren hebben, hele bijzondere zelfs. Een olifantenvrouwtje die heet Flappie. En een Gallimimus. Maar z’n ouders geloven hem niet. Toch besluiten ze de ouders van de vriendjes uit te nodigen voor kennismaking, om te kunnen vragen hoe ’t zit met die verhalen van Tim. Zo gezegd, zo gedaan. En dan blijkt dat Jeroen écht een dinosaurus heeft, en Jasper een lama die gaat bevallen… Dus op Tim z’n verjaardag mag hij in de dierentuin een eigen huisdier uitkiezen. En wat kiest Tim? Een cavia! Want die heeft nog niemand.

Best een grappig boek, 1 jongetje zei dat die dinosaurus dan vast de laatste dino moest zijn, want ze zijn toch uitgestorven? Alleen jammer dat sommige tekeningen niet heel duidelijk zijn. De kinderen konden o.a. het verschil tussen honden en paarden niet goed zien.

Afdrukken