Voorbereiding & Voorpret

Aangezien de winter mij te lang duurt, ben ik vast begonnen met de voorbereidingen voor de lente, wanneer we de tuindeuren weer even open kunnen zetten, en ontkiemde plantjes in de grond kunnen stoppen.

De voorbereiding zit ‘m in het bedenken welke zaden, waar te planten, hoe hoog de planten worden, zal ik nieuwe kussens voor die stoelen maken, enz. Dus kocht ik van de week zaden: doperwtjes (die kunnen mooi tegen het rek), tuinbonen (maar eens zien), en snijbiet. Deze ook naar aanleiding van het boek ‘Vergeten groenten’ zelf kweken en gebruiken.

Vergeten groenten

(zie onderaan dit artikel).

Bij die voorbereidingen hoort ook de voorpret, en aangezien ‘het andere grietje’ ook ontdekt heeft dat Tuincentrum Trosdorp zeer geschikt is ter lering ende vermaak op natte, koude winterdagen, zijn we daar met de hele ochtend naartoe gegaan. We hebben onszelf echt getrakteerd en hadden veel lol 🙂

traktatie!

Belinda & Ivan in Trosdorp

Uiteindelijk heb ik daar ook nog de zaadjes voor  ‘Parijse worteltjes’ gevonden, m’n zusje had die zo’n 15 jaar geleden al in haar moestuin, maar ik kon ze nooit vinden. Ook nog een lichtgele akelei van het merk Laura Ashley (nooit geweten dat die ook daarin deed, behalve woninginrichting en lifestyle).

Het boek ‘ Vergeten groenten opnieuw ontdekken kun je eventueel bestellen bij bol.com, klik hieronder voor meer informatie.

Vergeten groenten opnieuw ontdekken
Vergeten groenten opnieuw ontdekken
N. Prades & Jean-Baptiste Prades

Afdrukken

2 reacties

  1. Ha Cornette,
    Rode of groene, ik heb werkelijk geen idee. Hopelijk een mix. Ik ben heel benieuwd, want het lijkt me erg lekker. Hartige taart, hmmm. Eens even zoeken waar ik dat recept heb gelaten 🙂

  2. Snijbiet!!! Rode of groene? Daar zul je geen spijt van krijgen. Mijn favoriete groente toen we nog een grote groentetuin hadden. Je blijft er van snijden en het groeit steeds weer aan. Alles wat je met spinazie kunt doen kun je ook met snijbiet. Roerbakken met knoflook en citroen. Of in een hartige taart. Zalig snijbiet!

Reacties zijn gesloten.