Recept: Courgettekoekjes

Speciaal voor Youkikadouki, die a.s. vrijdag onder het mes moet en daarna nog enige tijd onder de pannen is… 🙁  Ik hoop dat je voor die tijd nog de kans krijgt ze te maken, en anders is je moeder vast een geweldige keukenprinses! Sterkte meissie.

Courgettekoekjes

  • 2 middelgrote, gewassen, ongeschilde courgettes, grof geraspt
  • 1 uit, fijngesneden
  • 3 takjes verse tijm, of gedroogde tijm (een beetje meer mag ook)
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt of geperst
  •  2 eieren, geklutst
  • 2 eetlepels bloem, gezeefd
  • 4 eetlpels Parmezaanse of oude kaas, geraspt
  • peper
  • zout
  • halve theelepel gemalen nootmuskaat
  • olijfolie om te bakken

Doe de geraspte courgettes in schaal,  en strooi er een theelepel zout overheen. Laat het een 5 minuten staan, even door scheppen. Neem een schone (thee)doek en doe de courgette rasp daarin, knijp het vocht er zo veel mogelijk uit. Meng alle overige ingrediënten erdoor heen, op het laatst pas de bloem.

verhit de olijfolie in een koekenpan en schep hierin met een lepel kleine bergjes, die je een beetje plat drukt. Houdt genoeg tussenruimte tussen de courgettekoekjes. Bak ze in enkele minuten op een laag of gemiddeld vuur aan beide zijden bruin, en herhaal dit totdat het beslag op is. Serveer ze op een schaal en bestrooi met vers gehakte peterselie.

[Bron: Kookboek van het gelukkige buitenleven]Kookboek van het gelukkige buitenleven

Afdrukken

Eén reactie

  1. Ik weet op voorhand al dat dit giga smullen wordt…ik ga ze zeker maken na de operatie…en wat
    zal ik snel hertellen dan……….yessss……..thanks youki…xxxx

Reacties zijn gesloten.