Recept: Knolselderijsoep

Knolselderijsoep. met… ik moet ‘m nog bijwerken, maar dat komt nog wel, gaat alleen over extra toevoegingen oid… Dit hieronder is de basis.

Ingrediënten

  • 1 volle eetlepel venkelzaad
  • 4 eetlepels olie om in te bakken
  • 1 liter bouillon of 1 liter water met 2 kleine maggi bouillonblokjes
  • 1 grote uit gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 750 gram knolselderij in kleine blokjes

In het oorspronkelijke recept staat ook nog vanillestokjes waar je het merg uit haalt, en dit in olie opbakt. Ook nog xx kookroom, maar ook die is absoluut niet nodig.

Bereiden
Rooster de venkelzaadjes op de bodem van de soeppan, tot ze flinke venkelgeur afgeven. Even blijven doorroeren, ze moeten niet verbranden. Voeg dan 4 eetlepels olie toe, de gesnipperde ui, gehakte knoflook en de blokjes knolselderij. Bak dit alles bij elkaar ongeveer een minuut of tien en voeg dan de liter bouillon of wat met bouillonblokjes toe en kook het spulletje gaar. Dat duurt ongeveer 20 a 30 minuten. Als de knolselderijblokjes zacht zijn, zet je de staafmixer er in en mix het spul tot een gladde massa. Je soep is klaar.

Je kunt eventueel plakjes salami uitbakken en die over je soepkommen strooien, gelijk met fijngesneden bos- of lente uitjes. Of de vanillemerg in olie uitbakken, en de olie met uitgebakken ham of spek over de soep verdelen met een beetje verse dille. Ligt er een beetje aan wat je in huis hebt, welk seizoen het is, en of het in je fantasie bij venkelzaad en knolselderij zal smaken 🙂

Afdrukken