Stadsarchief Amsterdam

“Ga je vandaag nog iets leuks doen?” vroeg Lief. En dat heb ik gedaan; na m’n werk ben ik vanmiddag nog ongeveer 2 uur naar het Stadsarchief Amsterdam gegaan. Dat zit namelijk daar vlak om de hoek, en al was ik er al verschillende malen langsgelopen, ken ik het online archief zowat dromen, en ontvang ik de nieuwsbrief ook al jaren, ik was er nog nooit voor stamboomonderzoek geweest!

De mensen zijn erg behulpzaam en alleraardigst, het materiaal is goed te gebruiken, en de kopieeen zijn een stuk goedkoper wanneer je ze zelf uitzoekt en print. Ik zal er nog wel wat vaker te vinden zijn, zolang het koud blijft 🙂

Afdrukken

3 reacties

  1. Mijn ouwedooien komen niet uit Amsterdam. Maakt dat wat uit? Volgende keer als ik naar A’dam ga (regelmatig) ga ik je van te voren een (telepathisch) seintje geven 🙂 Doe je ook CoffeeCompany?? Of taart bij van Kerwijck haha

  2. Ha Sabine,
    Lijkt me leuk, gaan we samen de tentoonstelling bekijken. Tenzij je ook nog wat ‘ouwedooien’ wilt opzoeken 🙂

  3. Ik ben zoooo nieuwsgierig. Volgens mij kan je je daar uren vermaken ook zonder stamboom maar met tentoonstellingen. Ga de volgende keer op zoek naar Rietje 🙂

Reacties zijn gesloten.