Voorleesuurtje

Vandaag was Meneer Brom weer eens aan de beurt, hij blijft leuk, maar een beetje onhandige beer. Weten jullie ’t nog? Vorige keer deed meneer Brom wat hij elke Zaterdag deed; televisie kijken. Voetbal, om precies te zijn. En toen z’n tv er mee ophield, begreep hij er niets van.

In dit verhaal, doet meneer brom wat hij elke Zondag doet. Juist. Honing eten. Maar de honingpot was al leeg en meneer Brom had nog steeds honger. Hij bedacht dat er nog een pot honing op de plank in de keuken stond. En die ging hij halen. Maar o jee… In plaats van een pot honing op z’n snuit, zit er nu een vissenkom omheen, met een rondzwemmende goudvis genaamd Walvis!

Walvis vertelt meneer Brom dat hij wel weet hoe de vissenkom los kan maken. En dan haalt meneer Brom halsbrekende toeren uit. Hij komt met z’n voet vast te zitten in een gieter, met z’n hand in een rode melkpannetje en hij kiepert achterover, zodat ie met z’n dikke billen in een wasmand blijft steken. Dan stapt hij op z’n kleine fietsje, want Walvis de goudvis, had gezegd dat zeep misschien wel helpt. Bij de rivier glijdt meneer Brom uit, valt in de rivier waardoor de wasmand een bootje blijkt, en dan PLONSEN ze van een hoge waterval naar beneden.

Door al die nattigheid zijn Walvis en Meneer Brom verkouden geworden. Walvis niest als eerste, en dan moet meneer Brom ook heel hard niezen. De kom barst door de harde nies, en Walvis valt met water en al in ….. de lege honingpot!

Het komt gelukkig allemaal goed, maar honing eten, daarmee wacht meneer Brom wel tot het weer Zondag wordt 🙂

Kom ik een van m’n kleutertjes tegen in de winkel vanmiddag. Klinkt het door de hele supermarkt “Mama, mama, juf Rietje is in de winkel!” 😀

Afdrukken