Recept: Wortelpeterselie of Peterseliewortel

Ging ik vanochtend met vriendin naar de Ten Katemarkt om groente en fruit te halen, stond er een heel arsenaal ‘vergeten groente’ bij de groenteman op een rijtje. Geweldig, maar ja, wat moet je ermee? “Nou”, zei de groentevrouw, “ik heb een heel lekker recept voor je, en oh, ik ben alweer door m’n receptenbriefjes heen”. Dus ik kreeg een groen A5-je, en dacht, dat is zo gek nog niet.

Uit de oven

Peterseliewortel met aardpeer, pastinaak en roseval, in ongeveer gelijke hoeveelheden in een schaal in de oven. Alles dun schillen, behalve de kleine roseval-aardappeltjes. Roseval in partjes snijden, de rest in plakjes. Ovenschaal vullen, knoflook er boven uitpersen (4 teentjes), (verse) tijm er overheen strooien, zout en peper naar smaak en een flinke scheut olijfolie. Uitgebakken spekjes en stukjes walnoot er over heen strooien.

Ongeveer 3 kwartier tot een uur in een goed voorverwarmde warme oven. Af en toe omscheppen. Overheerlijk!

Nog meer vergeten groente:

Afdrukken