Ontbijten

Na die buikgriep begin januari kon ik weer een beetje aan lekker eten denken, en bedacht dat ik een 3e missie heb dit jaar. Namelijk ‘Ontbijten’.

Normaal gesproken ontbijt ik niet of nauwelijks. Twee bakken sterke koffie kun je geen ontbijt noemen, de sigaret erbij is al langer verdwenen en aangezien we in 2008 begonnen om ‘Gezonder-te-Leven’ hoort daarbij ook ontbijten. Het waarom is me duidelijk dankzij www.voedingscentrum.nl en de eetdokter van Lief. Maar hoe? En wat dan?  

Dus dacht ik na over mijn favoriete ontbijt.

Dat ziet er zo uit:

 • toast
 • scrambled eggs
 • uitgebakken spek
 • sinasappelsap, maar nog liever gemengd met perensap o.i.d.
 • suikerarme jam
 • cereals met noten & fruit (aardbeien, druiven, zwarte bessen, banaan en mandarijn), zonnebloempitten en sesamzaad, yoghurt en honing
 • sterke koffie zonder suiker

Maar dit is het soort ontbijt waar je écht de tijd voor moet hebben/nemen, en elke dag is (nog afgezien van waarschijnlijk niet gezond) zowiezo niet haalbaar. Ik ben er nog niet uit hoe ik het door de week dan ga doen.

Hoe ontbijt jij?

Afdrukken

5 reacties

 1. Ha Carla,

  Die mix van zelfgemaakte muesli is ook wel een idee. Alleen zou ik ze dan roosteren of niet weken vantevoren. abrikozen, cranberries ook allemaal lekker. Weet je dat mijn moeder regelmatig muesli schept in ’t Zonnemeer? Helaas, dat is een geheim recept 🙂
  Alleen die olie, die zie ik niet zitten…

 2. PS mijn favoriete ontbijt is een broodje met roomboter, kaas en kersenjam. dat bewaar ik voor de vakantie! ha ha

 3. Hoi!! mijn ontbijt ziet er als volgt uit: Een bak muesli met Cereals&Soy drink – natural van Lima te koop bij het reform huis. De muesli maak ik zelf. Ik meng allerlei granen en/of noten, rozijnen en zemelen. alles gooi ik in een pendaalemmerzak (schoon) en dan maar husselen tot het goed gemengd is. De avond ervoor maak ik het bakje klaar, dan zijn de granen zacht de volgende ochtend. Smorgens doe ik er nog een flinke eetlepel olie door : Perfect Balance – Omega & More, dit is voor de goeie vetten. Je kan er ook ander gedroogd fruit door doen, abrikozen, cranberry’s pruimen etc Het voordeel van dit ontbijt is dat je ’s morgens niet hoeft na te denken en mij smaakt het prima. X

 4. Ha Meike,

  Oh, brood lukt zowiezo niet s’ochtends, maar je brengt me wel op een idee wat die crackers of ontbijtkoek betreft 🙂

 5. Ik wissel het een beetje af. Soms een boterham, soms twee crackers, soms een bakje yoghurt met muesli. En soms, als ik echt haast heb, twee plakken ontbijtkoek met boter. En altijd koffie erbij natuurlijk!

Reacties zijn gesloten.