Boek: De zoetheid van perziken – Joanne Harris

Na Chocolat en Bramenwijn, kwam ik op een boekenmarkt onlangs dit deel tegen. Die moest mee. De sfeer doet me een beetje aan Amélie denken, Frans, een beetje wazig met een heleboel ruimte voor eigen fantasie. Prachtig boek dit.

Samenvatting
Het is een warme Parijse zomer. Vianne en Roux wonen op hun woonboot-chocolaterie met Anouk van vijftien en Rosette, die net acht is. Er arriveert een brief van een oude bekende, die Vianne terugroept naar Lansquenet, het dorp waar zij ooit een chocolaterie opende. Met haar dochters keert Vianne er terug; ze bezoekt vrienden en ontdekt dat er in Lansquenet veel is veranderd.
In haar vroegere winkel is opnieuw een vrouw alleen komen wonen, die – net als zijzelf acht jaar eerder – niet welkom is…

Update: Ik had ‘m uit in 3 dagen, dat krijg je als je op vakantie bent en de rust hebt 🙂

Afdrukken