Pech Engel

Op de 1 of andere manier heeft onze combiketel (‘Blauwe Engel’, ‘Benraad, Atag’) altijd pech in decembers. Het is een misbaksel van een ding. twee jaar geleden moesten we pardoes Euro 500 bijbetalen bij het Nuon vanwege een flipventiel die niet goed bleek achteraf, maar niet ontdekt door de monteur. Bonarius in dat geval. Die hadden er wel naar gekeken.

Nu ook weer zoiets. Begin december valt ie een aantal keren achter elkaar uit. Hij verwarmt niet lekker als je onder de douche staat, en de kachel duurt te lang om de boel op de juiste temperatuur te krijgen. Bonarius gebeld. (Ze staan hier toch met zo’n 15 man regelmatig in de straat). 5 december kwam meneer langs, keek ernaar, vulde de ketel bij en zei een nieuw onderdeel te moeten bestellen. ‘Hoe lang gaat dit verhaal duren?’ vroeg ik hem. Nou, voor vrijdag volgende week (12 december red.) zou het onderdeel er al inzitten.

Dus ik gisteren bellen. Na 20 minuten in de wacht hangen, een mevrouw die riep; oh, m’n collega gaat nu met pauze, maar hij belt u vanmiddag terug. Dus niet hè. Ik vandaag weer bellen. Om een lang verhaal kort te maken; het onderdeel is niet besteld, en zal er a.s. dinsdagochtend ingemonteerd worden. Zal mij benieuwen. Vanaf dat moment ga ik echt élke dag meten hoeveel gas wij verbruiken. Want ze weten daar blijkbaar niet waar hun voor- of achterkant is gebleven….

Afdrukken