Boek: Rozemarijn – Susan Albert

Op de Haarlemse boekenmarkt 2013, vond ik voor een prikkie drie delen. Ik ken deze boeken niet, de schrijfster ook niet, maar het leek me gewoon wel even weer iets anders. En dat is het ook 🙂

Rondom rozemarijn (Rosmarinus officinalis) zijn meer legendes gesponnen dan om welk ander kruid ook. Eeuwenlang is het medicinaal gebruikt en werden gerechten ermee op smaak gebracht. Het staat bekend als het kruid van herinnering. Op begrafenissen werden takjes rozemarijn op de graven gelegd om te symboliseren dat de overledene niet zou worden vergeten.

China Bayles, eigenaresse van kruidenwinkel Thyme and Seasons, wordt geconfronteerd met een moord op een zakenrelatie. Haar accountant Rosemary Robbins wordt dood aangetroffen in de truck van China’s geliefde Tom. Er is geen tekort aan verdachten, want Rosemary had te kampen met een agressieve ex-man en diverse ex-cliënten die haar liever dood dan levend zagen.

China stort zich op de moordzaak – als voormalig strafrechtadvocate kruipt het bloed immers waar het niet gaan kan – en ontdekt algauw dat passie en hebzucht aan de basis liggen van Rosemary’s dood.

Voeg daarbij een vrijgelaten moordenaar die ooit door Tom berecht werd en nu wraak wil, en alle ingrediënten voor een gekruid avontuur zijn aanwezig!

Auteur Susan Wittig Albert
Taal Nederlands
Vertaald door Sabine Mutsaers
Afmetingen 200x203x126 mm
Gewicht 282,00 gram
Druk 1
ISBN10 9022527867
ISBN13 9789022527863
Afdrukken