Recept: Vruchtensiroop

De frambozensiroop van de herfstframbozen afgelopen jaar was een enorm succes. We hadden een kilo in de vriezer, mijn Lief veel limonade drinkt, het hele jaar door.. En dan is ineens de frambozensiroop op. En op = op…

Dus dacht ik.. dit jaar meer siroop maken, maar misschien van wat ander fruit ook, en iets minder suiker. In dit geval van rode aalbessen die als pond in de aanbieding waren… Dat minder suiker* lukt overigens nu nog even niet.

Ingrediënten:

  • 500 gram bessen/zacht fruit of fruit dat je kunt platstampen
  • 500 gram suiker (rietsuiker, gewone suiker… en experimenteren met honing en/of stevia kan natuurlijk ook)
  • 600 cc rode slobberwijn

Bereiden
Was de aalbessen

en rits ze van de steeltjes.

Prak of stamp ze dan fijn (maar niet zodanig dat je de pitten ook crashed) en voeg daar de rode wijn aan toe.

Afdekken en 48 tot 32 uur laten staan.

Daarna laten uitlekken door een zeef met kleine gaatjes in een schone pan. Voeg de suiker toe en kook het geheel. Schep het witte schuim voorzichtig van de siroop af, en schenk het spul in een schoongemaakte fles van een liter. Dop erop en afkoelen. Klaar Yumie. De volgende ronde ben ik alweer aan het maken 🙂

*er mag dan wel veel suiker in zitten, (goed houdbaar) maar andere rotzooi zit er zeker niet in.

Update: 7 december, Lief is aan de laatste fles aalbessensiroop begonnen. De aalbessensiroop was in eerste instantie bijna jam geworden in de flessen, dus heb ik ze later verdund met water en nogmaals gekookt. Vandaag gaat er frambozensiroop in een pot om morgen gebotteld te worden.

Afdrukken