- Dingen van de Dag - https://majoh.nl/weblog -

Recept: Oud-Hollandse aardappelpannekoek

Oud Hollandse aardappelpannekoek

Bereiding
Snijd de gekookte aardappels in kleine blokjes, de ham en de uien in stukjes en de champignons in plakjes. Bak de ham met een klein beetje olie licht aan. Neem de ham uit de pan. Bak in het overgebleven vet de uien glazig en voeg er de plakjes champignons aan toe. Klop de eieren luchtig met wat peper en zout en voeg hier de aardappels, ham, uien en champignons aan toe, de laatste drie ingredienten eerst laten afkoelen. Schep 4 eetlepels bloem door het geheel en bak in een koekenpan in een klein beetje olie mooie, flinterdunne pannenkoekjes. Serveer bij het opdienen fijngeknipte bieslook of peterselie.
[Bron: Landleven September 2006]

‘Olie’ kun je natuurlijk door boter vervangen, en eventueel zout toevoegen wanneer je dat nodig vindt. Ik heb het recept al aangepast, aangezien wij die ingredienten niet gebruiken.
Dat ‘flinterdun’, daar werd ik een beetje zenuwachtig van, want dat lukt natuurlijk niet met zo’n dikke brij beslag! Maar als je ervan uitgaat ‘zo dun mogelijk’, dan worden het pannekoeken van ongeveer een cm dik en daar is niets mis mee 🙂
Het werden er ongeveer 5 stuks, waarvan we 2 de volgende dag nog met kaas in de oven hebben opgewarmd. Lekker!