Recept: Spruitjes met kastanjes

Vanmiddag kwam ik na ’t werk onverwacht zus A. tegen, en dat was gezellig. Bij de Kookwinkel een leuk cadeautje voor een vriendin van haar gekocht, en toen door naar huis, alwaar Pluisje haar tante eens goed ging bekijken.. Van ’t een komt ’t ander en blijven eten vind ik altijd heel gezellig. Lief had het recept al online gezet, maar ik wilde ’t mijn lezers niet onthouden 🙂

Spruitjes met kastanjes. Een lekker herfstreceptje. Wie dit niet lust houdt echt absoluut niet van spruitjes.

 • 1 zakje spruitjes
 • 1 half pak voorgekookte tamme kastanjes
 • 2 gesnipperde uitjes
 • 1 pakje beenhammetjes
 • 2 eetlepels bruine suiker

Bak de uien zachtjes op een laag vuurtje. Kook ondertussen de spruitjes 10 tot 15 minuten. Ze mogen niet te zacht worden. Giet de pruitjes af en mik ze bij de uitjes. Kastanjes, ham en de bruine suiker er bij en nog 10 minuutjes zachtjes met de deksel op de pan door laten sudderen.

Serveren met aardappelpuree.

Afdrukken

2 reacties

 1. Hallo Mireille,

  Dank je wel voor je reactie. Natuurlijk is het veel leuker om in het bos tamme kastanjes te gaan zoeken, je hebt helemaal gelijk!

  Helaas hebben we geen bos in A’dam, als ik er naar eentje toe moet, dan worden de kastanjes bijzonder duur. Spruitjes heb ik geprobeerd te zaaien in m’n postzegeltuintje, maar die werden opgevroten door de slakken.

  Daarbij wil mijn portemonee wil ook wat. Nu koop ik op de markt een zakje spruitjes voor E 0,50 en een pakje kastanjes voor E 4,75.

  Bovenstaande is een heerlijk recept; gewoon proberen!

  Rietje

 2. Mmm, jammer dat je spreekt in termen van zakjes en pakjes.
  Adviseer je om eens in het bos kastanjes te gaan zoeken!
  Keileuk!

Reacties zijn gesloten.