Recept: Bourgondische stoofschotel met Herfstbok

Tijd voor de herfstbokbier, Lief schreef het al een aantal log’s geleden. En aangezien ik meestal met wijn kook, dacht ik vandaag anders te doen.

Bij de Kema in de Kinkerstraat ongeveer een kilo sucadelappen gehaald en die in blokjes gesneden (het ergste vet eraf en weggooien), de blokjes even lekker bakken in scheutje olijfolie met zout en vers gemalen zwarte peper. Daarna een grote chinese bol gesnipperde knoflook erbij en 3 gesnipperde grote uien. Vervolgens een handje gedroogde paddestoelen, een blikje tomaten op sap, een in plakjes gesneden winterwortel (niet te groot), twee eetlepels zilveruitjes en nog wat gedroogde tomaten erbij.

Qua kruiden kon ik er niet achter komen wat men bedoeld met ‘bourgondische kruiden’, dus heb ik maar zelf wat gedaan.  Een halve eetlepel salie, 2 eetlepels gedroogde peterselie en thijm, 2 laurierblaadjes en gedroogde oregano. Basilicum zou ook erbij passen, denk ik. Verder 2 theelepels kummelzaad, 2 theelepels kruidnagelpoeder en 2 theelepels kaneel. Daarna het bokbier erbij en lekker 3 uur op z’n minst laten stoven.

Eet smakelijk.

Afdrukken