11 november: Halloween of Sint Maarten?

Maak ik laatst tegen Kayla een niet zo vreemde vergissing: “in het Vondelpark hebben ze een lampionnenoptocht met Halloween”. Nee, natuurlijk niet. Halloween is een Brits/Americaans gebeuren, ergens in oktober, Sint Maarten valt pas op 11 November. Op een gegeven moment weet je ook niet meer waar die bijzondere dagen vandaan komen, en kinderen grijpen graag elke gelegenheid aan om een feestje te vieren. Trouwens; ik eigenlijk ook..

Maar Sint Maarten in Oud West had ik nog niet eerder gevierd, en dat was vooral in de Bellamystraat (oh, wat zou ik graag in dat Anton Pieckstraatje willen wonen) een reuze happening. En Kayla maar zingen, en Belinda, Ivan en ik bemoedigend toekijken 🙂

Lief was in het Vondelpark aan het rennen, en kwam daar de lampionnenoptocht tegen, waar m’n zuster voorop liep met Toeters en Bellen. Ook daar een hele happening. En daarna gingen we met z’n vieren heerlijk kaasfondue eten. Dat was een prima Sint Maarten.

Afdrukken