Oktober: Verjaardagen

Oktober is voor mij ook de maand van de meeste verjaardagen. Tante’s, nichtjes, zussen, vriend(inn)en en lief’s vader. Weegschalen en Schorpioenen. Dus hebben wij dit weekend maar liefst 3 verjaardagen gevierd. Buurman B. belde gisteren aan met 2 moorkoppen, & in de middag gingen we naar vriendin M. in Wormer. Dat in combinatie met het bekijken van een woninkje in Wormerveer, waarvan we beiden zeker weten; in die wijk willen we absoluut niet wonen. Ons eigen huis lijkt weer een stuk fijner 🙂

Vanmiddag eerst op kraamvisite (nou ja, we zijn er zowat ‘kind-aan-huis’) bij Belinda & daarna naar mijn zusje gefietst (ik ook gefietst!) die haar 39e vierde. Heel gezellig. Afgelopen vrijdag kreeg ik ineens de geest en maakte een cadeautje.

Verjaardagsslinger

Weegschaal | Libra
24 september – 23 oktober
De Weegschaal is warm en gevoelig en verkeert graag in het gezelschap van mensen. Hij houdt er totaal niet van om ongeacht welke reden dan ook buiten de groep te vallen. Hij kan bogen op een vrij sterke wilskracht, en blijkt dan ook vaak degene in de groep die de dingen in gang zet. Zeer vaak vindt hij het echter moeilijk een besluit te nemen. De reden is dat hij van ieder probleem duidelijk beide kanten ziet en dat voor hem de keuze tussen deze twee mogelijkheden dus niet zo simpel kan zijn. Daardoor kan hij soms pas besluiten als het al te laat is. Wanneer twee anderen het met elkaar oneens zijn, maakt zijn begaafdheid om beide kanten van een beslissing te overzien hem tot een uitstekende vredestichter. Een aantal mensen met de Zon in Weegschaal uit een andere kant van dit teken. Zij nemen graag aan wedstrijden deel en genieten van onenigheid en confrontaties onder vier ogen met andere mensen.

Schorpioen | Scorpio
24 oktober -22 november.
De Schorpioen leeft intensief en heeft bijzonder heftige gevoelens, waarover hij maar moeilijk tekst en uitleg kan geven doordat ze zo ingewikkeld zijn. Het gevolg is dat hij waarschijnlijk nogal rustig overkomt, omdat hij vrij veel tijd besteedt aan nadenken en piekeren. Hij wordt gemakkelijk gekwetst, maar loopt niet hard weg om zich te verschuilen. Integendeel zelfs, hij slaat terug en vecht met volle kracht. Schorpioen is één van de felste strijders van de dierenriem. Hij houdt van het verborgene en het mysterieuze. Soms kunnen anderen hem maar moeilijk begrijpen en daarom sluit hij misschien niet zo gemakkelijk vriendschappen. De vrienden die hij heeft, zullen daarentegen eersteklas-vrienden zijn en vermoedelijk zijn hele leven meegaan.
[Bron: www.apporte.nl]

Ik ben niet zo best in kaartjes sturen, maar bij deze wil ik iedereen (met name de mensen die ik niet zie/spreek) alvast van harte feliciteren en een fijne dag wensen.

Afdrukken