Recept: Pompoenpittenbrood

Pompoenpittenbrood

  • 225 gr waldkornmeel
  • 225 gram bloem of volkorenmeel naar keuze (ik gebruik o.a. speltvorkorenmeel)
  • 8 gr droge gist
  • 3 dl water
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tl zout
  • 50 gr pompoenzaadjes
  • 1/4 vitamine C tablet (sinaasappelsmaak) verpulveren
  • 2 el moutextract (reform) of honing

Meng alle droge ingredienten door elkaar. Meng in de broodvorm alle natte ingredienten door elkaar. Doe daarna alle droge ingredienten eroverheen (niet roeren). Zet de broodbakmachine op het programma Volkoren. En afwachten maar.

Of kneed het deeg met de deegmixer/handen door elkaar tot een elastisch deeg (moet soepel aanvoelen), dek af met folie of een vochtige theedoek en laat het op een warme plek 1 uur reizen. Dan weer kneden, uitrollen en in een broodvorm leggen. Ongeveer 30 minuten laten narijzen. Bak 25 a 30 minuten in een voorverwarmde oven op 220o C. Dek na 15 minuten het brood af met folie als de bovenkant te donker wordt.

Eerlijk gezegd, ik vind de broodbakmachien geweldig makkelijk, en heb dit brood vandaar nog nooit met de hand gemaakt.

Gisteren gebakken; erg lekker!

Afdrukken