Recept: Maitrank – Meidrank

Ha, in de Paleistuin-Zuid staat al enige tijd de Onzelievevrouwebedstro in bloei, en ergens op Avontuur der Smaken liet iemand weten dat je daar bijzonder makkelijk Meidrank van kon maken. Het recept?

Ingrediënten
1 fles witte wijn, bijvoorbeeld een Soave of Chardonnay,
Onzelievevrouwebedstro in bloei (alleen in de maand mei).

Bereiding
Was zeer voorzichtig de Onzelievevrouwebedstro en stop de mooiste takjes met bloemetjes in een fles half gevuld met witte wijn. Zoveel als mogelijk. Vul daarna de fles af met de overige witte wijn en laat tenminste 24 uur trekken.

Ik weet alleen nog niet hoe het smaakt; dit soort bijzondere dingen bewaar ik meestal voor een speciale gelegenheid 🙂

Update:
Het smaakt bijzonder. Mijn Lief zei; “doet me denken aan dat Griekse Retsina”. En daar had hij gelijk in; een beetje harsig. Misschien komt ’t door de steeltjes en blaadjes die ik aan de bloemetjes had laten zitten. En als ik ’t weer eens maak, dan met halfzoete witte wijn, of er een scheutje honing bij 🙂

Afdrukken