Van salontafel naar Tuineettafel

Eindelijk! Met een dikke trui en jack aan kon ik vandaag weer eens echt naar buiten in m’n Paleistuinen! Het is niet zo dat hier niets gebeurd, maar wel een beetje binnen en achter de schermen.

De salontafel die m’n buuf erfde van een overleden buurvrouw verderop, schoof naar mij door, toen ze een nieuwe tuintafel vond. Maar de pootjes van die salontafel waren veel te laag, en het blad is in die paar maanden buiten behoorlijk lelijk geworden.

Vorige week schroefde ik 4 stokeindjes in 4 houten poten (gevonden een tijdje terug), en zette ze in de grondverf. Twee keer grondverf. Gisteravond vroeg ik m’n Lief  het tafelblad naar de Paleistuin-Noord te dragen. Vandaag schroefde ik de 4 hoge poten eronder, en nu lijkt het de perfecte tuintafel te worden om ook met een bord eten aan te schuiven 🙂

Alleen dat schuren, grondverven, lakken gaat nog even duren. Schuren heb ik een hekel aan; het maakt zo’n herrie en m’n lijf heeft er van te lijden, grondverven kan pas daarna, en de lak (Engels rood) moet kunnen drogen (nu is het nog te koud..). Maar dan hebben we ook wel wat!

*die mandjes vond ik afgelopen dinsdag, en heb er vandaag viooltjes voor de vrolijkheid in gezet 🙂

Afdrukken