Recept: Rabarberflan zonder boter

Rabarberflan met witte wijn

Rabarberflan

Omdat rabarber bij de bereiding veel vocht verliest, kun je de stukjes eventueel op laag vuur ongeveer 10 minuten voorkoken. Laat de stukjes vervolgens op een zeef uitlekken en verwerk ze na afkoeling als in het recept is aangegeven.

  • 1 campingwijnglas yoghurt
  • 1 campingwijnglas zonnebloemolie
  • 165 gr oerzoet of sucanat
  • 3 eieren
  • 1,25 dl witte wijn
  • 300 gr bloem
  • 11 gram bakpoeder
  • 500 gr rabarber (alleen te krijgen bij een groenteman, soms op de markt, of uit eigen tuin)
  • eventueel toevoegen rozijntjes en zonnebloempitten

Was de rabarber en snijd deze in stukken van 2-3 cm.  Klop de eieren met de oerzoet schuimig met een garde of mixer. Schenk hierbij al roerend de witte wijn, de yoghurt en de olie. Zeef de bloem met het bakpoeder en mix dit door het beslag. Laat het beslag in een licht ingevette springvorm glijden en verdeel hierover de stukjes rabarber (die tijdens het bakken in het beslag verzinken). Bak de rabarbertaart ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven van ca. 170 gr C.

Afdrukken

3 reacties

  1. Dag Rietje,

    Mijn ouders hebben altijd ladingen rabarber in de tuin. Lekkere recepten komen altijd van pas!

    Doe je deze maand ook weer mee met het foodblog-event? Meer informatie is te vinden op mijn website.

    Groeten,

    Maaike

  2. Hallo Fenke en Ivonne,

    Ja hoor, het oorspronkelijke recept is met geraffineerde suiker, en die kun je ook vervangen door dezelfde hoeveelheid rietsuiker. De smaak zal een beetje anders worden, maar niet minder lekker.

    Groeten Rietje

  3. Rabarber! Hmm, nog nooit iets mee gemaakt! Het seizoen is bijna in aantocht, dus ik houd dit recept in gedachten! Kun je in plaats van de oerzoet of sucanat ook rietruiker gebruiken? Bedankt voor je inzending van het foodblog event van maart!

    Groetjes,
    Femke en Ivonne

Reacties zijn gesloten.