Recept: Lams Schenkel

Gisteren had ik verschrikkelijk veel zin in lams schenkel…

Dat kun je bij de Edah of AH niet krijgen, maar gelukkig heb ik een hele goeie slager om de hoek in de Jan Piet zitten. De knoflook kip ruik je al vanaf de HEMA, geweldige uitvinding. Ze zijn helaas nog bezig met een pin automaat, dus zorg wel dat je contant geld bij je hebt.

Van dit recept kun je met z’n twee 2 dagen goed van eten. De tweede dag is het lekkerder om het vet uit de pan te scheppen voordat je deze op het gas zet.

Lams schenkel

  • twee lamsschenkels,
  • twee stukjes lamsnek
  • 2 paprika’s (schoongemaakt)
  • 1 bol knoflook
  • 1 grote winterwortel in plakjes
  • 2 uien gesneden
  • 1 doosje champignons
  • handjevol gedroogde vijgen of abrikozen
  • handjevol olijven
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • Griekse kruiden
  • halve fles port
  • halve fles rode wijn
  • kleine aardappeltjes of rijst

Bestrooi de lams schenkels -en nekjes aan beide kanten met zout en peper en braad ze aan alle kanten lekker bruin in de olijfolie.
Haal ze uit de koekenpan en leg ze in een grote braadpan. Ontvel de knoflook, snijd de paprika’s in niet al te kleine stukjes, snijd de champignons doormidden. Doe alle groente bij het lamsvlees in de pan, strooi er extra peper en zout overheen en een heleboel Griekse kruiden.
Giet de wijn en de port erbij en zet het vlees op. Wanneer het vocht kookt, zet je de pan laag en laat dit ongeveer een uur sudderen (langer is lekkerder, maar zorg wel dat er genoeg vocht in de pan zit).
Kook de aardappelen of de rijst en smullen maar.

Afdrukken