Recept: Ostdeutsche Kartoffelsalat

Of ’t ook écht Ostdeutsch is weet ik niet (daarover zijn meningen verdeeld), maar dit is hoe ik ‘m ken. Vegetarisch en met Bockworst en Løwensenf erbij. En dat eet je op Heiligenabend. Kerstavond dus. Vanavond dus.

Ingrediënten

  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 1 grote zure appel in kleine stukjes
  • 3 stuks (liefst Spreewaldgurken) augurken in kleine stukjes
  • 1 (rode) ui in kleine stukjes
  • 8 a 10 3 eetlepels (witte) azijn
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels scherpe mosterd
  • klein beetje bouillon (van een bouillonblokje)
  • zout en peper

Marinade:

Verwarm wat bouillon en mix dat met zout, peper, azijn, olie, mosterd. Maak het op smaak. Is het te zuur, doe er dan wat honing bij.

Bereiding
De aardappels koken, in kleine stukjes snijden (evt. met een eiersnijder) en direct mengen met de lauwwarme marinade. De schaal afdekken met alufolie en 2 a 3 uur laten marineren in de koelkast. Af en toe voorzichtig doorroeren.

Vlak voor het opdienen de stukjes ui, appel en augurken toevoegen.

Afdrukken