Boek: Biografie – Rutger Hauer

Mijn vorige boek had ik al een paar dagen uit, maar wilde dit boek nog even bewaren. Alweer lang geleden zag ik een interview over Rutger Hauer, waarschijnlijk naar aanleiding van het verschijnen van de biografie. En bedacht toen dat ik dat boek zeker wilde lezen, het leek me leuk!

Beschrijving
Rutger Hauer (1944) is onze enige echte film-superster, wereldberoemd in Nederland, maar ook met een grote carrière in Amerika. In deze autobiografie vertelt hij eerst over zijn jeugd in Amsterdam, als zoon van acteurs en theaterdocenten, en daarna over zijn periode als lid van een reizend theatergezelschap in Friesland.

Vanaf 1967 beschrijft hij zijn leven aan de hand van de belangrijkste films die hij maakte: Floris, Turks fruit, Max Havelaar, Soldaat van Oranje, zijn Amerikaanse filmdebuut Nighthawks (tegenover de dictatoriale Sylvester Stallone), Blade runner, Ladyhawke, the Hitcher, Blind fury, Sin City, Batman begins en The Poseidon adventure. Daarbij volgt hij niet zozeer de chronologische gebeurtenissen van zijn leven alswel de momenten waarbij hij nieuwe inzichten kreeg of belangrijke dingen meemaakte; zo geeft deze notoir publiciteitsschuwe acteur toch een redelijke inkijk in zijn priveleven, hoewel natuurlijk nooit duidelijk wordt wat hij voor zichzelf houdt.

Een zeer onderhoudende autobiografie, inclusief een dvd met de documentaire Blond, blue eyes (60 minuten) van Simone de Vries en een katern zwart-witfoto’s.

Productinformatie
Auteur R. Hauer, P. Quinlan
Co-auteur Brandt
ISBN10 9049200583
ISBN13 9789049200589

Afdrukken