Overgangsmaand

Het lijkt stil hier, op mij blog. Het lijkt alsof er niet veel gebeurd. Maar niets is minder waar. Er gebeurd veel in mijn leven. In de dagelijkse gang van zaken, en in m’n gedachtegoed.

Van buiten naar binnen,
is een onderwerp dat bij deze maand, de maand oktober hoort. Buiten is het moestuinseizoen een beetje eindig, er hoeft niet veel meer gedaan te worden. Klusjes van nu zijn bijvoorbeeld afgevallen blad verzamelen in een plastic zak (om zelf bladcompost te maken), extra compost toevoegen aan de spruitjes en boerenkool. Twijfel of ik m’n peperplant zal uitgraven en binnen zal laten overwinteren? Maar dat lukt vast niet, aangezien wij nergens een ‘koele plek met licht’ hebben. In de bakken voor het raam staan al wat winterviolen. Grote blauwe en kleine blauwe door elkaar, en hopelijk doen ze het de hele winter door. Oogsten van ananaskers gaat nog even door, boerenkool is ook zonder vorst lekker. Morgen maar eens kijken of de peterseliewortel iets bijzonders is geworden. En ook de zonnebloemen die uitgebloeid zijn mogen op hun kop opgehangen in de schuur, om later als voer voor de vogeltjes te dienen..
Binnen is nog genoeg te doen, klussen als deuren schilderen, praktisch organiseren, dagelijks huishouden en mijn knutselwerken voor het Gelukkige Dingen Winkeltje vinden weer steeds meer plaats. Ik verheug me op november – knutselmaand en december – feestmaand.

van Buiten naar Binnen

Werkloos & Werkzoekend,
iets waar ik mee van de straat blijf & verder weinig over kan/ga zeggen. Ik doorsta afwijzingen, en kan van een geweldige vacature enthousiast worden. Dat is wel het belangrijkste voor het vinden van een fijne baan.

Handel & Wandel,
mijn 79-jarige buurvrouw is een fijn mens, die me in ieder geval kennis laat maken met verschillende zaken (‘oh, je moet nog wel veel leren’), hoe koop je in, hoe verkoop je, of soms niet, plaatsen in de stad waar ik sinds 1 1/2 jaar woon en ook mensen. Ik ben daar blij mee. Ik leer en ben nieuwsgierig.

Netwerken,
Een aantal oude contacten zijn heel fijn om weer aan te halen, ik heb jullie gemist & dat wist ik niet! En ook nieuwe contacten zijn in de maak 🙂

Het is dus niet dat het hier stil is, ik heb het gewoon veel te doen!

Afdrukken