Boek: Erfenis – Maggie Furey

In begonnen met een beetje moeite, nadat ik het tweede boek van Juliet Marillier begonnen was, maar er (nog even) niet in kon komen na het vorige deel. Even iets anders dus. Net begonnen, en het is veelbelovend 🙂

In het verre verleden van Aurian had het land een andere vorm en bestond de zee tussen de noord- en de zuidlanden niet. Dat was de tijd van het Magiërvolk: beoefenaren van elementaire magie; het Luchtvolk, dat de winden beheerste; de Leviathan, die regeerden over de zeeën; en het krachtige Drakenvolk, meesters van het Vuur.

Terwijl de vier rassen elkaar bestrijden om de macht, ontstaat er een nieuw, vijfde volk: de Xandim. Het volk bestaat uit weinig meer dan dieren die al zo lang gevangen zijn in een paardenlichaam, dat ze hun vroegere mensengedaante vergeten zijn. Slechts één stamlid herinnert zich de oorsprong van zijn volk: Windoog, de sjamaan.

Erfenis is het verhaal van de epische queeste waarin hij zijn volk zal bevrijden. Het is een begin, maar sluit voor de fans aan op Dhiammara, het vierde boek uit de bekroonde reeks De Kronieken van Aurian.

Auteur: Maggie Furey
Oorspronkelijke titel: Heritage of the Xandim
Serie: Kronieken van de Xandim
Eerste deel
Uitgeverij Mynx
ISBN: 978 90 225 5438 8
Prijs: € 22,50
Verschenen: juni 2010

Afdrukken