- Dingen van de Dag - http://majoh.nl/weblog -

Recept: Albondigas

Spaanse runderballetjes in tomatensaus. Ik was recepten aan het uitzoeken en kwam allerlei tegen om gehaktballetjes te maken. Deze leek me wel heel bijzonder, en dat is ie ook.

Ingredi├źnten

Bereiden

Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit de helft van de ui ongeveer 3 minuten. voeg de helft van de knoflook toe en fruit die ook een paar minuten mee. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat op een laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Op smaak brengen met zout en peper. In dit onderdeel veranderde ik het een en ander aan het recept, want ik wil bij zoiets ook echte tomaten erdoor. Dus 3 tomaten in kleine stukjes gesneden en erbij gedaan tijdens het fruiten van de ui. Het sausje moet daardoor iets langer koken.

Meng ondertussen het gehakt, de andere helft van de gesnipperde ui, knoflook, kleingehakt pepertje, het amandelschaafsel en peper,  zout & mespuntje kaneel. Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot. Als het spul niet aan elkaar wilt plakken, doe er dan een ei en wat paneermeel bij.

Leg de balletjes in de tomatensaus en laat ze in ongeveer 20 minuten gaarkoken. Af en toe omkeren.

Tip: lekker met gebakken aardappeltjes en gegrilde courgette.

[Bron: Allerhande 06-2012]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...