Pinksterzondag (1)

Zondag zijn we naar de boekenmarkt op het Heinekenplein gefietst (jawel, m’n 1e fietstochtje dit jaar) en hebben daar leuke boeken gekocht. En veel ook!

Lief had een rugtas vol en nog meer, en ik had ook een rugtas vol. Twee tuinboeken, een detectiveserie van 3 delen, die ik niet ken, maar waarvan ik dacht; ‘als ik de eerste goed vind, heb ik spijt wanneer ik die andere 2 delen niet meeneem’. (Een van m’n levensvisie’s is; ‘doe geen dingen waar je later spijt van krijgt’).

Het partnerschap met Bol.com heb ik weer eens vernieuwd. Ik lees nu:
Goede ideeen voor uw tuin
Goede ideeen voor uw tuin

Beschrijving:

Tuinieren is een uiterst creatieve bezigheid, waarbij kennis en kunde hand in hand gaan. De ware tuinliefhebber is altijd op zoek naar frisse ideeën en nieuwe inspiratiebronnen, waar u overigens vaker bij toeval tegen aanloopt, dan doordat u er naarstig naar op zoek gaat. Goede ideeën voor uw tuin is een rijke bron van groene inspiratie. Tegelijkertijd biedt het een overvloed aan feitelijke informatie. Het leert u niet alleen de juiste standplaats te kiezen, maar ook uitgekiende plantencombinaties te creeëren.

Zelf vind ik het een gaaf boek, aangezien er hele mooie tekeningen/aquarelletjes instaan, maar ook handige tips zoals het maken van natuurlijke bemesting door smeerwortelblad in een vat te laten uitlekken.

Na de boekenmarkt zijn we in ’t autootje gestapt en naar Heemstede gereden (jawel, nog steeds een route zonder files, ook op een dag dat iedereen met de auto naar Zandvoort gaat!) en hebben gezellig bij Lief’s ouders in de tuin zitten barbeknoeien. Lekker, en leuk.

Morgen weer zo’n dag, hoop ik.

Bewaren

Afdrukken