Recept: Tomatenketchup Rietjez

Aangezien m’n eigen tomaten nog lang niet bruikbaar zijn, haal ik ze deze week in de aanbieding en maak een heleboel potjes tomatenketchup. Veel lekkerder en gezonder dan dat spul uit zo’n fles 🙂

Ingrediënten
Pan 1 (tot pulp koken)

  • 2,5 kilo tomaten (gepeld)
  • 1 ui (gesnipperd)

Ingrediënten
Pan 2 (kwartiertje gaarstoven met een scheutje rode wijn)

  • 2 uien
  • 1 venkel
  • olijfolie
  • 4 knoflook
  • 1 Spaanse peper (of een flinke lepel sambal)
  • 1 bosje basilicum
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 theelepel kruidnagel
  • Een stuk gember
  • 4 dl rode wijnazijn
  • 150 gr bruine suiker

Mik de inhoud van de 2 pannen bij elkaar en haal er goed de staafmixer doorheen. Nog even goed door laten sudderen. Haal de inhoud door een zeef en roer het vocht en de pulp weer door elkaar. Dit 1 of 2 x herhalen, zo wordt de ketchup goed glad. (zo, wat valt dat tegen! Heel veel werk op de hand..) Niks weggooien. Voeg op ’t laatst de wijnazijn en de bruine suiker toe en laat alles een uur of 2 inkoken. Klaar.

Afdrukken