Recept: Hollandse appelcake

En toen had ik appels teveel over en ging bakken! Deze cake blijft door de appel een beetje smeuig van binnen.

Ingrediënten

  • 1 glas zonnebloemolie
  • 1 glas Turkse yoghurt
  • 3 eieren
  • 1 glas suiker
  • 3 glazen zelfrijzend bakmeel
  • half zakje bakpoeder
  • 3 handappels, geschild en in plakjes
  • 25 gram suiker
  • 1 tl kaneel

Bereiden

Verwarm de (hetelucht-)oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in met een beetje olie en schud wat meel op de bodem. Of doe zoals ik; vet de vorm in met een beetje olie, en leg er bakpapier in. Superuitvinding!

In een kom de 25 gr suiker, kaneel en appelplakjes mengen en wegzetten tot nader orde. Mix in een hoge beker olie en yoghurt door elkaar, voeg 1 voor 1 de eieren toe, daarna de suiker. Even flink mixen. Giet het mengsel in een beslagkom. Mix de meel en bakpoeder (even zeven voor toevoegen) er door en vul een ingevette cakevorm.

Steek de appelplakjes nu rechtop een voor een in het beslag. Is even een werkje, maar het wordt toch lekker!

Als dit klaar is, de cakevorm in de oven en 1 uur en 15 minuten (nog 15 extra is ook niet erg) op 170 graden bakken. Yummie.

Afdrukken